Home » Den Blaoker

Den Blaoker

Den Blaoker, het praat forum van de club, zet hier neer wat je kwijt wilt.....

Reactie plaatsen

Reacties

Administrator
3 jaar geleden

De routes voor 26 augustus richting Luxemburg staan onder Garmin & Route

Administator
3 jaar geleden

De routes van de Paasrit 2018 staan onder Garmin & Route

Administator
3 jaar geleden

De routes van de Openingsrit 2018 staan onder Garmin & Route

Administrator
3 jaar geleden

De jaarkalender is aangepast in 2018, tevens staat onder Garmin&Route een beschrijving hoe je van een Zumo 590 een Zumo 595 kunt maken. Dit geheel op eigen risico!!

de Verslaggever
7 jaar geleden

Omdat ik nogal eens wat opvang , ja wat wil je met zo`n oren , kan ik nu ook weer eens iets schrijven wat zelfs ik heel positief vind .
Er wordt nl gewerkt aan iets wat meerdere leden al eens ter sprake hebben gebracht , echter er zullen , zoals gewoonlijk weer de juiste mensen vrijwillig aan mee moeten werken indien mogelijk . Aangezien we zoiets vroeger ook hebben gehad binnen de club , zullen de ouderen onder ons wel `n idee hebben om zoiets in te vullen . Echter we hebben ook de jongere en de middel jonge leden nodig , dit ivm met de te gebruiken technische middelen , om het een en ander aan elkaar te breien . Waar heeft ie t over zul je je afvragen .
Nou gewoon : ritten en niet te weinig , lange en kortere , met en zonder extra opdrachten en spellen . Hoofdzaak : rijden in 2014 !!!

Dit geheel zal verbonden worden aan een soort competitie / punten stelsel .

Denk jij hier wil ik wel aan mee gaan werken : schrijf je naam maar hier op de blaoker met vermelding meewerken ritten .
Indien er genoeg medewerkers zich hebben aangemeld , zal er een ``vergadering `` volgen over hoe en wat . . Ik zou zeggen : meld je aan , anders moet je achteraf niet zeuren als je iets niet goed vind .

gr De Verslaggever.

de Verslaggever
7 jaar geleden

Wat n super feest , dat Halloween jaarfeest . Omdat we de brief van de Gemeente Venlo respecteren , hadden we besloten maar om 20.00 uur te beginnen . Dit tijdstip haalde ik net niet , maar ik was rond half 9 toch op deze zeer mooi aangeklede locatie . Bij sommige verklede leden moest je wel erg goed kijken , wie t nou eigenlijk echt was . Sommige gingen zover , dat ze professioneel verband om n arm hadden : kettingzaag op gevallen . Hij vertelde dit zo serieus dat ik dat voor waar aannam , en met mij zeer velen . Erg raar is dat eigenlijk ook niet , gezien de blessure geschiedenis van deze persoon .

A Achter de tap stonde ook n paar van onze betere vakmensen , aan de andere kant van de tap staan meestal die , die van de tappers proberen te winnen . Laat me jullie 1 ding zeggen : daar heb ik nog nooit iemand van zien winnen bij onze vereniging . Wel meerdere mensen die de avond vroegtijdig t lokaal verlieten . Dat was gisteravond niet het geval : iedereen heeft genoeg gezopen en wou alles meemaken tot de sluitingstijd van 2.00 uur . Dat er weer eens veel gerstenat door de dorstige kelen ging was natuurlijk geen verrassing , de reputatie van onze club is er wel een waar menig kroegbaas jaloers op zou zijn , hiermee bedoel ik als we uitgaan met de hele groep wil iedere kroegbaas ons graag in zijn cafe hebben : zeer goed voor de omzet en altijd vrolijke mensen ! Wel hoop ik dat de verklede leden zich eerst gedoucht hebben alvorens ze in bed zijn gedoken . Anders zou je vanmorgen kunnen denken dat er in sommige bedden n paard is geslacht , zoveel bloedige hoofden heb ik gister gezien . Echt super verkleed sommige gasten .

Ook heb ik respect voor de mensen die het lokaal omgetoverd hadden in een echte Halloween kelder , inclusief doodskist - kettingen en n heuse schandpaal . Zo`n ding waar je hoofd en de handen in moeten als je straf hebt verdiend . Dat wat gister voor niemand nodig . De nodige sfeer verlichting en rook deden de rest , ook de DJ vond ik goed .
Met poetsen had ik wat meer vrijwilligers verwacht, maar na een uur stevig doorwerken was ook deze klus geklaard .

Het volgende samenzijn betreft : WOKKEN 2 NOVEMBER , 28 euro pp eten en drinken gedurende 2,5 uur . opgeven kan bij Ger : tel of per mail .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Onderstaand bericht gaat over Zaterdag en Zondag . Op de Vrijdag hadden de rijders heel goed weer en genoten van de mooie droge wegen , Om dat ik er die dag niet was hiervan dus nog geen verslag .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Volgens mij was de heenreis naar Winterberg mij niet gegund : coplete afsluiting van de autobahn bij Dortmund : scheisse . 30 kilometer verder : UMLEITUNG , nochmalls scheisse . Na nog een paar omleidingen wist ik het zeker : ik zou nooit om 10 uur op plaats van bestemming aankomen . Dan maar wat meer gas geven , laatste keer scheisse : de foto zal ik wel opgestuurd krijgen van onze oosterburen . Zal de kaas wel weer duurder door worden , ha ha . Half 11 eindelijk : bestemming bereikt ! Motregen zullen we maar zeggen , het was in elk geval te weinig regen om iedereen van zijn motor af te houden , de echte regenrijders reden toch een mooie tour , welliswaar ingekort , maar toch leuk gereden . Dit maal verden ze eens niet achtervolgd door die polizei maar door nightrider , zullen we Viper H maar noemen . Inhalen waar net een motor voorbij komt , past ook de Viper door . De vogelende en insectenetende bijrijder zal met al die rijkunsten van de bestuurder zijn nestje wel een iet wat ander geurtje hebben gegeven . Al met al ging het voor de hele groep heel goed , inclusief afspreken om koffie te drinken . Terug in het hotel bleek dat de meesten zich hadden vermaakt in het zwembad , nadat ze het hele water in de war hadden gemaakt werd er een bezoekje gebracht aan de ook al aanwezige sauna . Je zal er als onwetende vrouw /meid maar inzitten en er komen n stuk of 10 van die mannen aan die normaal al laser ogen hebben , laat staan als ze iets zien zonder stof aan . Ik heb die vrouw nog net niet naakt over de parkeerplaats zien rennen , ha ha .

De avond breekt aan en zoals gewoonlijk wordt er na een lichamelijke schoonmaak ,aangeschoven aan een warm buffet . Dit hoef je de dames en heren niet al te hard te zeggen of je hoort al niks meer in de (vr)eetzaal .Iemand had het goeie idee dat het langzaam tijd werd om eens wat nattigheid aan de binnenkant van onze lichamen te laten komen . Niks mis mee , mij smaakte de Radler ook goed , het bier ging er wel goed in bij de dames en heren , laat op de avond dacht ik dat de bar in brand stond : komische drankjes wat die jeugd drinkt . De laatste drinkebroeders en zuster(s) zochten rond drie uur echter ook hun nestje op .

Goedemorgen Winterberg : belangrijk , het weer . De hemel was open en de Piet Paulensma onder de rijders hadden hun conclusie al klaar , dit wordt n fijne dag om motor te rijden . Eerst eten en koffiedrinken , dan alle tassen , die de vrouwen hadden bijeen gewinkeld in Winterberg , wegmoffelen in een andere auto . Dit voordat de partner rare vragen gaat stellen , waarom zoveel ?
Dat andwoord kennen wij mannen allang : ik haai niks mier um aan te trekke .Week later moet er toevallig n kleerkast gekocht worden .

De eerste motor wordt gestart : deze rijder heeft een klein probleem : hij is iet of wat onrustig . Tegenwoordig heet dat gewoon ADHD . De eerste groep vertrekt en gaat naar rechts de heuvels / bergen in gevolgd door groep 2 en 3 . Zo , die zijn onderweg met n man /vrouw of 20 . Zo de auto in en naar links : kortste weg naar huis . Na een saaie motoGP race te hebben gezien , klonken er buiten overal motorgeluiden . Rond zeven uur ben ik maar eens wat bagage gaan afleveren .
Geen gekke dingen gebeurd dit weekend en iedereen heelhuids weer thuis . En zo hoort het ook .
Het was een geslaagd weekend , bedankt voor de oganisatie heren/dames , maar vooral ons TINE !!!!

gr

en tot volgend jaar ( met motor , anders ga ik niet mee )

de Verslaggever
8 jaar geleden

Helaas kan ik er morgenvroeg niet bijzijn met het vertrek , ook de rest van de Vrijdag zal aan mij voorbij gaan door omstandigheden . Maar op FB zal wel weer alles te volgen zijn : foto`s en verslagen. Maar geen nood : als alles goed gaat zal ik mij Zaterdagmorgen om 10 uur melden bij het hotel ! Wij als gammelen ( diegenen die door omstandigheden geen motor rijden ) hebben nog niks gepland , maar het zal weer een dag vol nieuwe ervaringen worden . Wat ik tot nu toe vernomen heb en tamelijk zeker weet : deze groep gammelen zullen zich die dag verplaatsen van A naar ..... , met 2 auto`s . Deze 2 voertuigen zijn samen goed voor 1000 echte pk`s , zo gammel zijn die jongens nog niet ha ha .

gr en tot Zaterdag de Verslaggever .

Jack
8 jaar geleden

Ook ik vond de bbq weer geslaagd, mag je links of rechts tot je nemen. Ik persoonlijk vond het ritje naar de eifel super geslaagd, voor herhaling vatbaar voor volgend jaar samen met het rondje om de kerk voor de mensen met minder tijd.
Op naar het volgende 3 daags ritje :-)

de Verslaggever
8 jaar geleden

Dat onze leden weer talrijk over des Heren wegen scheurden op Zondag , lag voornamelijk aan het goede weer en omdat er dit weekend weinig te feesten viel , en ze dus alleemaal zonder kater ( sorry M ) konden opstappen . Met 11 mensen vertrokken we rond 10 uur , er werd redelijk doorgereden tot aan de koffie , mijn benzine verbruik was erg laag , dus geen probleem dat ik ergens eens pomp op moest gaan zoeken . Echter na de koffie : een andere voorrijder , het verbruik ging ineens van hoog tot zeer hoog . Wel super gereden , en kei gezellig . Een andere groep met n mannetje of 6 waren richting Eiffel , dit waren natuurlijk de vaders ( vaderdag ) , die het hele jaar goed hun best hadden gedaan , en mochten zich nu een hele dag uitleven . Ook was hier gelukkig weer een herintreder bij , ik denk dat hij een meter of 50 heeft moeten wennen , om weer mee te kunnen . Ook waren er nog een paar onderweg die al het ijzer opraapte wat ook maar op de weg lag , sorry J . Gelukkig zijn we met z`n alle weer heelhuids thuis gekomen . Om de Zondagavond maar weer eens mee te maken , toog ik rond half 8 maar eens naar het clublokaal , met auto . Ik dacht dat het misschien nog ging regenen , zo niet : ik was gewoon lui . Tot mijn verbazing zaten hier al 22 leden , gezellig te strevelen en te lachen . Omdat we buiten zaten , kreeg ik het rond half 10 toch wel koud en ben huiswaarts gereden , spa drinken is zo gek nog niet . Als de kinderen vroeger op vaderdag hun versje aan je bed opdreunden , keek je meestal nog wat scheel van de koppijn ( er was meestal wel wat te vieren , voor pakweg 20 tot 27 jaar terug , ha ha) . Tegenwoordig zijn sommige vaders al blij als hun kinderen er uberhaupt aan denken dat het vaderdag is .
Volgens mij is de operatie van een voormalig melkboer , ook lid en in het bestuur , succesvol verlopen : minder pijn en kijkt weer vooruit met goede hoop : deze was hij toch even kwijt de afgelopen tijd . Zo zie je maar weer : een ``kleine `` ingreep kan heel je leven veranderen . Dat hij ook goed luisterd naar Rutte (vvd) is me ook wel duidelijk geworden , die zei voorkort : koop een nieuwe auto om de economie weer vlot te trekken : e voila , krijgt zijn vrouw een hagelnieuwe vw up < en die heeft zij in mijn ogen meer dan verdiend , de afgelopen 1,5/ 2 jaar !!
Indien het weer komende Zondag meezit : 10 uur vertrekken , ik heb er nu al zin in .
tot dan .
gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Wat jij hieronder schreef klopt helemaal , blauwe . Echter het waren 15 mensen die deze redelijk korte , maar wel leuke rit hebben meegemaakt . Dat je af en toe wel wat moet doen aan de wat oudere motoren klopt ook . Nu mijn blauwe weer super loopt , heb ik besloten om maar eens aan het optische te gaan werken . Plannen zijn : andere uitlaat ( is reeds betaald , moet ik nog ontvangen ) , andere radiateur , Frame poedercoaten , wielen ook , spuiten in andere kleur ,blok voorzien van andere kleur , andere koplamp / kuipje . Ik weet wat de vragen zullen zijn : kun jij niet beter een andere motor kopen ? Antwoord : NEE , anders heb ik niks te doen . Het meeste van deze veranderingen zullen echter gebeuren als het al weer kouder is , eind Oktober is de aanvang voor dit project gepland. De motor moet hiervoor helemaal uitelkaar , maar dan ook helemaal. Dus dan verveel ik mij ook niet in de winter . In mijn hoofd ziet het geheel er al goed uit . alleen nog even uitvoeren . Past het geheel wat meer bij mijn pak/helm .
Dat we afgelopen Zondag wel lekker hebben gereden staat wel vast , ik hoop dat er as Zondag ( vaderdag ) weer net zoveel mensen meegaan . 10 uur mogen we weer , tot dan .
gr

1234 cilinder
8 jaar geleden

naar een lange tijd, weinig tijd te hebben gehad toch de brommert weer uit de stal gehaald. eerst de vliegen van het vorig jaar verwijdert van mijn kijkglaasje. toen het machientje buiten in het zon licht gezet hij kneep flink met zijn oogjes had al lang geen dag licht gezien. starte k*t@#$% gvd loopt het aparaat maar op 2en1/2 cilinder of iets meer. toen eerst naar de bank en ik denk als ik bij de bank ben zal de rest wel mee pruttelen dit gebeurde echter niet. toen naar mc op 3 cil. daar aangekomen zat het hele terras al vol zelfs die andere met die blauwe was er ook. ik zag zelfs nieuwe gezichten die later bleken oude buurjongens te zijn. er werd door de rijsleider besloten om een echte DUITSECURRYWORST te gaan bikken. met een man of dertien aan de start en gassen. eerst stukje schandele en het hok voelde nog steeds aan als een laverda 3cilinder. ik dach bij mij zelf dat gaat niet goed bij jagersrust omdraaien en bij oma soep eten. mar bij onze hay voor de deur begon het wat knallen en te ploffen kuchen horten en stooten en JAAAAA hij was wakker geworden:) verder erg lekker gereden en het ging super. naar het beroemde curryworstje in het gezicht te hebben gepropt en nog wat pruuse veur de gek te hebbe gehalde weer naar huis. echter een paar km voor de thuis begon de brommert tegen te sputteren hij wou waarschijnlijk niet nog niet de stal op. ik heb toen een afslagje eerder gepakt en op zeer rustig naar huis getuft. nu ligt hij weer uit elkaar even de cabs in badje doen hebt hij wel verdient. zodat wij dit jaar nog een paar keer kunnen genieten samen. tot de volgende keer nu geef ik het toetsebord aan die andere met die blauwe.

de Verslaggever
8 jaar geleden

Zo , de afgelopen weken ben ik erg rustig geweest wat schrijven betreft . Verder ben ik kwa motorrijden nog rustiger geweest , nl 0 kilometer gereden . Oorzaak : aanvaring met Bo , mijn hond . Alles stond/lag klaar : motor , helm , pak laarzen alles . Had ik nog wat tijd over en toen gebeurde het , 10 minuten voor we aan de openingsrit konden beginnen , mijn voet was na die aanvaring zo dik , dat ik ipv naar de club maar naar het ziekenhuis ben gereden . Op de foto`s bleek : niet gebroken maar zwaar gekneusd . Dat zoiets veel pijn doet kan ik jullie nu wel vertellen .
Het openingsfeest , daar wilde ik echter wel heel graag naar toe : zo graag dat ik een van onze leden in mijn auto liet rijden , en dat is uitzonderlijk , maar een beetje vertrouwen moet je wel hebben . Door de pijn in mijn voet , moest ik in een auto met hoge instap , vandaar . Het feest was goed geregeld door de feestcommissie , muziek en veel drank . Drank die mijn voet steeds dikker deed worden , om 2 uur `s nachts huiswaarts , voet hoog en koelen . Alleen de opkomst van de leden viel mij wat tegen voor zo`n feest , ik had er meer verwacht . We zijn nu een week verder en ik kan alweer een schoen aan die voet , alleen mijn motorlaars kan ik zeker nog wel een week vergeten . Wat ik gister vernomen heb , ik weet niet of het waar is : as Zondag de motorzegening in Grubbenvorst . Meerdere leden willen daar naar toe met de motor . Als ik mijn laars niet aan krijg pak ik gewoon mijn fiets , dus als er nog mensen mee willen motor of fiets : om 10 uur bij MC .
Gister was het wel rustig voor een Zondag , in ons lokaal , de waarschijnlijke reden : de dames zijn op vakantie !
Dus als je de mannelijke wederhelften van deze dames ziet , even opletten dat ze niet te veel afvallen , anders wijs ze maar de weg naar de lokale frietboer .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Na gisteravond weer eens gezellig in ons proeflokaal te zijn geweest , deed mijn hoofd vanmorgen een weinig raar , dat was rond 6 uur vanmorgen , de nodige tabletten en neusspray genomen en klaar voor de tweede rond met de oogjes toe . Rond 8 weer wakker en voila : top fit . Omdat de buiten temperaturen nogal te wensen overlaten , lieten de meeste aanwezige leden gister weten dat ze vandaag echt niet aan de rit in Arcen zouden meedoen : dan doe nog maar zo`n flesje dachten de meesten . Wat vangen mijn oren rond half 11 op : motorgeluiden en wel van een motor of 4 , die gingen dus toch richting Arcen . Omdat ik er gister genoeg had gehad , kon en wilde ik eigenlijk niet motorrijden , sommigen zullen nu denken : dat kun jij nuchter al niet !
Verschillende leden reizen vandaag naar Venray , alwaar de paasraces worden gehouden voor auto`s , stokcars enz, over de oval . De laatste keer dat ik daar verslag van ging doen , liep niet zo goed af . De kantine trok aan ons en we werden slachtoffer van de drank , om het zo maar eens te zeggen . De verhalen gisteravond waren als vanouds weer grandioos . Bv dat avondje stappen met n man of 6 , tuurlijk met alleman in 1 auto en de chauffeur dronk echt geen cola , dat mocht toendertijd , als je laatste drankje maar wel cola of zoiets was , althans dat dachten wij altijd . Bij het inrijden van de Heutzstraat sprak een man ons aan , onze chauffeur doet netjes het raampje omlaag en vraagt wat de man in kwestie wil . Daar onze chauffeur nogal doof is , pakte hij de man bij zijn kraag en trok hem naar zich toe , wel ff vergeten dat er nog een autodak tussen zat , gevolg :2 tanden in het dak . 15 meter verder en nog geen parkeerplaats , niks voor ons toendertijd , gelukkig had het gesneeuwd , zodoende kon de chauffeur met zijn auto een ander auto wegduwen : en een parkeerplaats voor ons was geboren . Moesten we toch nog n meter of 10 lopen naar de kroeg Blue Wave , of zoiets , we zijn binnen en bestellen een versnapering , echter voordat we die in onze handen hadden , moesten die eerst aan het werk , 5 personen wisten van niks , dus die 6e zou het wel schuld zijn , maar ja wat maakte dat uit : de musketiers : alle voor een en een voor alle, of zoiets . Dat het er wel erg hard aan toe ging is zeker , want diegene die erbij waren weten het nu nog !
Als je een politiehond goed wil africhten , moet je hem /haar af en toe straffen . De hond rent de stellaan in ( n pad in het bos ) en zoekt de dief ( de man in het pak ) en de hond mag de dief niet bijten wel blaffen , achter deze man stond iemand die moest verhinderen dat de hond zou bijten , die moet dat leren . Toen wij aangerend kwamen richting dief , zagen wij tot onze verbazing de hond bewusteloos op de grond liggen , de man achter de dief zei alleen : ik dacht dat hij wou bijten . Met de hond was alles na 5 minuten weer goed en heeft daarna ook zijn diploma gehaald . Dat zijn verhalen die blijven iemand bij , en als de juiste persoon ze verteld : zeik je in de boks van t lachen .

gr

De Verslaggever
8 jaar geleden

Zoals ik heb vernomen : de loop dames passeren rond 11 uur morgenvroeg ons clublokaal . Ik denk om wat sfeer te maken : rond 10 uur aanwezig : deuren open en n muziekje de wereld in - Thee en koffie zetten , voor soep en broodjes is gezorgd door de dames zelf , wel iemand gezocht die de soep warm maakt . Helaas kan ik niet aanwezig zijn rond dit tijdstip . Komt met velen en steun de dames voor de laatste kilometers .

gr

De Verslaggever
8 jaar geleden

Om te beginnen ben ik geen Piet (de weerman ) , maar als ik nu naar buiten kijk wordt ik niet zo vrolijk , en ik ga er nu ook van uit dat het komende weekend het weer niet veel beter zal zijn . Rond de 5 graden boven nul , als het maar droog is .
Waar ik echter meer mee zit : als het weer niet snel verandert zal ik echt niet mee rijden met de openingsrit in Arcen ( vertrek 2e paasdag 10 uur bij MC ) . Het zal toch minimaal n graad of 14 moeten zijn met wat zon , dus Piet P. : regel het maar .
Nu het positieve : eind maart zal het rond de 20 graden worden , dat heb ik van een betrouwbare bron vernomen ( zonder garantie ).
Dan is het op 2e paasdag ook wel goed weer , met zon .

gr

De verslaggever
8 jaar geleden

Kiepke : natuurlijk staan er velen van ons aan de finish , waar krijg je anders bier ? Nou moet jij niet denken dat we er alleen maar staan voor het bier en de gezelligheid : wij staan er ook voor jou ! Wel door rennen , anders krijgen sommigen het niet meer mee als je door de finish komt .

gr

Marie
8 jaar geleden

Waar is het feestje????
Daar wàs het feestje!!!!
En, hóe was het feestje????
GEWELDIG!!!!
Tine en Ank, bedankt.
Marie

Na-renmasseur
8 jaar geleden

Nou kiep ik zou zeggen ren ze en als beloning als je goed rent is er een massage daarna vanaf de knieen naar boven :-)
Gr de na-renmasseur

Kiepke
8 jaar geleden

Beste verslaggever! Je bent waarschijnlijk goed ingelicht! Ik ren zondag de venloop :-) 10 km! Dus ook dan masseur ( tot aan de knieën) water verzorgers en aanmoediging nodig ;)) zie jullie hopelijk bij de finish! Geen idee of er nog meer mee rennen?? Tot zondag.. Zaterdag ga ik waarschijnlijk bij de finish de dames zien omdat ik eerst wat mag werken ;) toi toi allemaal!! Loop ze!!

De Verslaggever
8 jaar geleden

Ietwat ongebruikelijk van mij om over te schrijven is dat verschillende dames van onze leden komende Zaterdag een sportieve prestatie proberen ( nee dat gaat lukken , deze dames kennende , veel pit - doorzettingsvermogen en de wil om het te halen) gaan deelnemen aan de Venloop as Zaterdag . 25 Kilometer zal er gelopen moeten worden om de eindstreep te halen . Volgens de verwachtingen zullen deze dames ( en nog een paar duizend andere mensen van het geslacht die gaan zitten met plassen , althans de meeste van hen ) ons clublokaal passeren rond 12 uur des middags . Bij deze roep ik dan ook zoveel mogelijk leden op om de dames een hart onder de riem te steken en ze aan te moedigen voor de laatste kilometers . Nee jullie hoeven geen puntenbordjes mee te nemen om te kijken wie het mooiste is van allen , eventuele masseurs zijn altijd welkom , let wel het gaat in dit geval om de voeten en de benen , tot aan de knie . Zo , dat was duidelijk ,nu zullen er zich wel minder masseurs aanmelden . Laten we het leuk en gezellig houden en kom met velen . Op Zondag gaan we gebruikelijk weer naar Venlo voor de renners van de Venloop ( ook hier een deelneemster , als ik goed ben ingelicht) . Er zal door de meesten per fiets vertrokken worden , over hoelaat en waar we(ze) vertrekken , echter helaas zal ik niet met de fiets kunnen gaan , moet mijn notitie boekje meenemen , zeer belangrijk .

Als ik hierover meer weet , schrijf ik dat meteen hier in de Blaoker , dus ff vaker lezen dan normaal , als je mee wil .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Om een nog beter zicht te krijgen op het reilen en zeilen binnen onze vereniging , had ik mij aangemeld om tot het bestuur toe te treden . Na het tellen van de stemmen , bleek dat ik genoeg stemmen had om zitting te nemen in het bestuur . Meestal wil iemand die al eens in het bestuur heeft gezeten , er niet nog een keer aan deelnemen . Deze regel is natuurlijk weer eens niet op mij van toepassing , zoals gewoonlijk , als iets heel normaal is : doe ik er alvast NIET aan mee. Deze keer mag ik secretaris spelen , dat is die persoon in het bestuur die veel (alles noteert = opschrijft ) . Om dat ook via de PC te kunnen en alle leden te bereiken , heb ik op Zondag les gehad om dit ook onder de knie te krijgen , van mijn voorganger . Dus als er iets fout gaat , gewoon melden en dan wordt het wel opgelost , beginners fouten zullen we maar zeggen .
Mede omdat mijn eerste motorrit toch wat aan de koude kant was , dit kwam door al die ventilatie gaatjes in mijn pak , heb ik net iets gekocht wat ik onder het pak kan aantrekken en winddicht is en nog warm ook . De opties wat ik gister op de gezellige avond hoorde ,tijdens het legen van de flessen van de keizer , liepen nogal uiteen .Let op : 1e optie = zeer goedkoop en effectief maar echt niet mooi : een drekszak onder het pak aantrekken = afgewezen . optie 2 : iets duurdere versie : insmeren met vaseline , deze optie kwam al wat later op de avond . Vanmorgen tijdens het lezen van de krant ,zag ik achterop de oplossing afgebeeld : volgens de advertentie : wind en water dicht en warm , er stond nog net niet mijn naam bij . Auto in en halen zo`n ding , slim als ik ben nam ik extra een veel kleinere maat als ik normaal heb , het moet nl onder het pak passen . Daarom stond ik dus vanmorgen met mijn nieuwe aanwinst onder mijn pak in de huiskamer zo rond half 11 . Komt mijn dochter naar beneden met de vraag of ik nog wel goed wijs was : ze dacht dat ik ging motorrijden met dit weer (lichte sneeuwval) en wist niet wat ik eigenlijk aan t doen was . Past en is warm , nu wachten op de kans om het ook op de motor uit te proberen , moet minimaal 14 graden boven 0 zijn , anders komt mijn motor echt niet buiten .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Zo , de eerste test kilometers zitten erop , het race kitje in mijn carbarateurs van Ruud Frederiks werkt super , alleen onder 3000 toeren loopt de motor wat onrustig , maar dat neem ik er wel bij . Dit mede omdat ik het sterke vermoeden heb , dat ik in dit onrustige gebied toch wel niet veel zal vertoeven , ha ha . Omdat ik het hier had aangekondigd dat ik om half 2 ging vertrekken , stond er zowaar iemand bij mij voor de deur om gezellig mee te gaan , super hoef ik niet alleen . Eerst tanken bij de plaatselijke olieboer , heb ik spontaan voor allebei betaald , ja ja het moet niet gekker worden , maar de dame in kwestie , was vergeten dat ze de motor voor de winter met een volle tank had weggezet , zodoende wou ik die 10 eurocent wel betalen . Grens over en eerst even 5 km Deutsche Autobahn , testen of het kitje werkt : het werkte zeer goed , alleen mijn nieuwe pak is een echt zomerpak : zeer veel ventilatie gaatjes , alsaf ze met spelden in mij aan het prikken waren . Na wat binnendoor getoerd te hebben , zoals motorrijders dat altijd doen : koffie! Echter toen we weer wilden vertrekken , geheel ingepakt , helm op , handschoenen aan , je kent dat wel , paste ineens de sleutel van haar motor niet meer in het contactslot . Omdat het echt niet ging , dacht ik , dat zal ik dan maar zelf doen . Fout , toen ik het probeerde paste die ook niet . Na n minuut geprobeerd te hebben viel mijn oog op het logo , wat op de sleutel stond , dat kwam mij wel zeer bekend voor : een Yamaha teken , die sleutel zal echt niet in een Suzuki passen , (B)oeps verkeerde sleutel . Al met al waren het leuke en rustige kilometers . Heb ik al bijna meer gereden als vorig jaar , en het was pas 5 Maart , het moet niet gekker worden .

gr

de Velrslaggever
8 jaar geleden

En ja ik weet het : we worden ouder en dan komen de gebreken .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Na de spannende verkiezingen om in het bestuur te komen , is het weer tijd om vooruit te kijken . ditmaal kijk zowaar ik naar de weer berichten : aankomende Dinsdag en Woensdag : rond de 15 graden , boven nul wel te verstaan . Dan hebben we nog anderhalve dag om thuis het een en ander te doen , om ons die dagen niet schuldig te voelen , dat we wat gaan motorrijden , terwijl anderen aan het werk zijn . Gister heb ik toevallig vernomen , dat er nog iemand van onze vereniging , buiten mij , die kampt met lichamelijke klachten , welke veroorzaakt worden door : a- hard werken ; b ; versleten kraam en kalkafzettingen in gewricht . Bij ons beide zijn a en b van toepassing , echter bij mij was a vroeger , nu al langer vermijd ik zware lichamelijke belastingen kwa werk . Dit geld ook voor motorrijden , door die kapotte en versleten schouder kun je soms dagen niks en dan bedoel ik ook niks . Maar men ziet niks aan jou , dus het zal wel meevallen . Toevallig hebben we allebei vorige week een spuit ( verdoving en antibiotica om ontstekingen te verhelpen en voorkomen ) in ons schouder gewricht gehad . Beide zullen we er alles aan doen om zoveel mogelijk zonder pijn op de motor te kunnen rijden , maar als het niet gaat dan kan het eenvoudig niet .Tot nu toe gaat het met vlagen bij mij goed en wil Dinsdag wel een uurtje gaan rijden , wie mee wil : ik vertrek rond 13.30 . Ver kan ik niet gaan , moet nog wat dingen doen die dag , dus geen wereldreis maar gewoon even wennen en genieten .


gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Zo sap erin , sleutel omdraaien , benzinepomp laten lopen , choke ( jawel , dat had je toen nog ) erop en knopje drukken , `n kind kan de was doen . Lopen na 10 sec , even warm laten draaien , toen wat meer gas , het is dat het buiten nog wat koud is , anders .......... ! Maar Vrijdagmiddag wordt het wel 6 graden boven 0 , misschien wel 7 , en toevallig heb ik dan nog wel even wat vrij , `n kwartiertje moet wel kunnen , al is het het maar om het gevoel van de nieuwe afstelling te ervaren . Kwa toeren en geluidproductie denk ik dat Tovami goed werk geleverd heeft .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Omdat mijn motor uit de vorige eeuw niet goed meer liep , na 6 jaar stilstaan , had ik besloten om maar eens met Ruud Frederiks contact op te nemen . Het contact wat ik heb met Ruud stamt ook uit 1993 . Nadat ik hem het probleem verteld had , melde hij dat ik maar met de motor aan moest komen , kon die meteen op de testbank . Maar aangezien de buiten temperaturen besloot ik hier maar vanaf te zien , om een hele dag in Goes te zijn had ik ook al geen zin in , `n bus lenen kon ook maar dan nog was ik een hele dag in Goes : opsturen van de carburateurs was in mijn ogen de beste oplossing : voor 6,75 waren ze in Goes aangekomen . Na 2 dagen een mail wat er vervangen ging worden na nogmaals ultrasoon reinigen: 12 sproeiers - remluchtcorrector - rubberringen - sluitringen - gasnaalden - E-clips , dit om een Tovami race afstelling te verkrijgen . De motor zou , volgens Ruud nu lopen zoals hij nog nooit gelopen heeft , ik werd al een beetje nerveus van het mailtje . De motor heb ik net weer opgebouwd , en is klaar voor zijn eerste geluid te produceren zoals het hoort , echter er moet eerst een paar liter vocht in , vers van de pomp wel te verstaan . Echter , ik moet eerst langs een collega lid om een kannetje te scoren . Daar zal ook wel een tas koffie bij horen . ps : ik laat hier wel weten of de firma TOVAMI goed werk geleverd heeft .

gr

The second outcast
8 jaar geleden

Zo zie je maar verslaggever, discriminatie was er toen ook al.
Heb ik nog steeds last van.

Greetz

de Verslaggever
8 jaar geleden

Ben ik thuis aan het werk ! Wat ben ik aan het doen en wat heeft dat met de motorclub te maken , hoor ik sommige mensen denken .Nou ik ben de zolder maar weer eens aan het ruimen . 3 motorpakken - 3 helmen waarvan 2 nieuwe , iso ondergoed voor onder het pak , ook nieuw , net zo nieuw als mijn laarzen . Maar nu komt het waar ik het meest blij mee ben , ik dacht dat het verloren gegaan was tijdens een eerdere opruimactie . In het begin van onze motorclub historie zijn er nl ook al eens T shirts en Truien aangeschaft met de bedoeling deze aan de leden te verkopen , dit ging wonderbaarlijk goed . Of kwam dit door de regel: kopen of oprotten . Echter toen mijn destijds ( een van mijn ) stapmaatjes er een wilde kopen , kreeg hij te horen dat Hij en ik er geen konden kopen vanwege onze escapades in die tijd , de rest van de leden wilden niet met dezelfde kleur trui lopen als wij 2 . Oplossing : die 2 kunnen er een kopen maar wel met een andere kleur , uitgestoten werden wij . Tegenwoordig pakken ze de rest van de leden hiervoor op : discriminatie ! Welnu ik heb dat ,met veel verve bestreden , kledingstuk weer gevonden . 100 procent in orde , gelijk mijn toenmalige uitgestotene gebeld : hij zei dat ik m maar met foto op facebook moest zetten , hij heeft goed lullen , dat zal ik toch even met mijn dochter moeten regelen . Komt goed , en aangezien hij er geen meer heeft : een uniek exemplaar , 1 in de kleur groen met het originele embleem van mc `t centrum erop . Die andere hadden allemaal grijze . Nee niet te koop , te veel emotionele herinneringen .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Even iets rechtzetten : de woorden die in onderstaand bericht zijn gebruikt zou ik nooit gebruiken . Verder is mij niks aangedaan , en zal dit mij ook niet worden aangedaan in de toekomst zonder dat ik daar vanaf weet , Dat de jarige verrast werd kan ik me niet voorstellen : dat hij er op deze dag geen zin in had kan ik wel begrijpen , vandaar dat ik zijn reactie wel kan begrijpen . En verder rook ik niet naar vis , maar het was gewoon Jean Paul Gaultiers Men , misschien heeft de reserve verslaggever daar nog nooit van gehoord , ook dit is mogelijk .
Verder lag ik na die bewuste dagen niet alleen in mijn bed : de GRIEP was bij me .
Wel vind ik het tof dat de reserve verslaggever er op zijn manier een stukje over geschreven heeft , waarschijnlijk miste hij mijn schele wazel die ik hier normaal schrijf. Meerdere mensen lezen elke week trouw de stukken die hier geschreven worden , dus als men iets wil schrijven , of iets kwijt wil ( op geschreven en geen goederen ) , schrijf het hier op .
Vooruitzichten : met de jaarlijkse Carnaval voor de deur , zullen we Zondag ons buurdorp Lomm weer met een bezoek vereren , als de tessen dan nog niet helemaal vol zijn , is het mogelijk dat we nog naar Velden gaan : Bouten , ja dat is dat cafe , waar vroeger onze kinderen in de bakken zaten (voor de ramen )waar eigenlijk de lege glazen in moesten . Toen onze , en de meesten van onze kids zijn in gelijke leeftijd , nog klein waren , gingen we met hen naar Bouten : springkussens en n zakje snoep voor weinig . Zorgen om de kinderen hoefden we hier nooit te hebben , ze konden er nooit ongezien iets doen wat niet mocht , want dan was er ROOS , afgeschilderd als een keiharde en norse zakenvrouw , echter wij hebben heel andere ervaringen met haar .Zij lette op onze kids als wij maar veel biertjes dronken : deal ! Als het ernaar uit zag dat sommige leden iets te veel gedronken hadden , stond ze langs je : jongens zal ik jullie eens een uitsmijter bakken , kom maar mee naar de keuken . Haar kook en bakkunsten waren van hoog niveau , opgelapt moest je weer terug de kroeg in , de kinderen wilden niet naar huis .
Nu onze kids groot zijn , brengen ze ons graag met de auto eens ergens heen , zodat wij nog een aan die goeie ouwe tijd van vroeger kunnen denken .


gr

Reserve verslaggever
8 jaar geleden

Bij deze vervang ik de verslaggever tot deze weer bijgekomen is van brokke dinsdag hij verkeert namelijk nog in schoktoestand met wat hem is aangedaan bij de bascule nekse tiete en't zal nog waal 'n paar daag duren tot ie weer zigzelf is de jeurige woord verrast door iets wat he neet woei he' waar direk weg woarno o'zze verslaggever 't snel dee euvernaeme en de reserveverslag gever zoat allein aan 'n hiele lange lege taofel woarno de ging pleite noa de viskroam want de echte verslaggever stonk ok al noor kapotte vis einde berigt

de Verslaggever
8 jaar geleden

Nog een paar dagen en dan is het weer eens zover : Gekke Moandaag in Velden . Voor een topatleet zouden dit de dagen moeten zijn dat de hoogste spotieve prestatie van het jaar geleverd moet worden : voor onze drinke broeders geld dit ook ! Wat ik er als verslaggever van verwacht : met steenkoude voeten de gaten aankijken die tussen de , naar verwachting 70 uitgedoste groepen en wagens, ongetwijfeld zullen ontstaan . Na anderhalf uur te zijn afgekoeld naar, om en na bij het vriespunt , zal de gang er rustig aan inkomen om naar het eerste ethablisement te verkassen alwaar er wat versnaperingen naar binnen gewerkt zullen worden . Persoonlijk record van mij was : om 19.00 uur met de tessen ram vol , al naar huis . Met dit in mijn achterhoofd , is een wijziging van tactiek wel op zijn plaats , af en toe een cola of spa , anders kan ik niet lang genieten van dit jaarlijkse feest .
Op Brokken Dinsdag gaan de dames richting cafe de Sport rond 17.00 uur , wij mannen moeten ons voor 16.00 uur gemeld hebben , anders zijn de opmerkingen , die je naar je hoofd geslingerd worden , niet mals .
Van de afgelopen vele jaren heb ik nog wel wat woorden , die voor diegenen die erbij waren , wel weer wat leuke en/of minder leuke herinneringen op zullen roepen . Hier volgen er wat : Een extra opgestelde bar voor ons , waar iemand in de spoelbak stapte - kleine springende kunstpiemel - striptease(vrouwelijk) voor jarig lid -Striptease ( mannelijk) omdat Trees niet wilde - rondvliegende munten( Hans Kazan ) - frikandelspeciaal van 40 centimeter - prins verkiezingen .
Dat laatste is voortgekomen nadat onze glazenwasser ongeveer 25 jaar prins is geweest aan 1 stuk . Het werd tijd om iemand anders de eer te gunnen .Ook dit jaar zal het wel weer eens te gezellig kunnen worden , we gaan het beleven .
Maar eerst nog even 2 gezelligge Zondagen in ons eigen clublokaal , en voor vele ook nog de Donderdagavond natuurlijk .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

En weer terug in het heden : Als verslaggever wil ik ook op de hoogte zijn van de plaatselijke rituelen , Prinsenbal staat op het dorpse programma , na 6 euro entree betaald te hebben stort ik mij in de toch wel volle zaal , zo`n 600 carnavalsgekken waren er wel verzameld . De meeste in deze zaal kende ik wel , maar heb ik verder niks mee . De drank werd zeer rustig geleverd , niet zo snel als met de mensen waarmee ik normaal in dergelijke ethablisimenten verkeer . Dus heb ik me dat rustig en niet zat , kunnen bekijken . Door een oud prins werd ik aangesproken op de plaats waar van die witte porseleinen potten aan de muur hangen . Hun opkomst , 12 jaar geleden , was mooier en spectaculairder , zij werden namelijk door 3 leden van onze vereeniging , op choppers naar binnen gereden .Het vroor toen `n graad of 8 , man wat was dat koud tijdens de rit om de motoren weer in een garage te stallen , wel geslaagde avond .
Zondag de 13e , dan kan er iets anders lopen als je denkt , Plan a voor de dag indeling: huis aan de kant , eten koken , bankzaken voor n uurtje of 2 en dan naar de motorclub rond 19.00 uur , rond 21.30 weer naar huis .
Het hele plan lukte , tot op 21.30 uur na . Er kwam iemand op het iedee om EVEN naar de sport te gaan , omdat ik toch niks anders voorhad die avond , wou ik hier ook wel eens bijzijn . Normaal loop je dat stuk in n minuut of 5 , echter , we 3 man deden er voor mijn gevoel wel 15 minuten over , maar dat was toch n prestatie voor iemand op 1 kruk . Om weer tot rust te komen zijn we maar gebleven tot sluiten dus 21.30 werd 2 uur . Ook weer gezellig .

gr

de verslaggever
8 jaar geleden

Tijden van vroeger zijn voorbij , de jongeren zullen zeggen , ja ja vroeger . Maar nu het weer gaat vriezen komen bij mij toch wel weer de leuke verhalen naar boven .Ook toen was er een crisis , meer dan de helft van de leden van onze club zat zonder werk en moesten zich 1x in de 4 weken melden op het gemeente huis in Arcen , papiertje ondertekenen en je kreeg weer wat geld . Meestal gingen we met 2 auto`s vol , Tegenwoordig noemt men dat carpoolen , toen was dat gewoon zuinig zijn met het weinige geld . Het kwam geregeld voor dat we deze of gene nog even moesten storen met beunen , die had het even vergeten dat de 4 weken al weer om waren . Binnen in het gemeentehuis hadden wij voorrang op de anderen , dit kwam volgens mij omdat we er zeer goed opstonden in onze gemeente . Het geheel nam ongeveer een kwartiertje in beslag van onze kostbare tijd , let wel : met heen en terug rijden . We hadden immers wel wat anders te doen als het vroor nl : schaatsten. Een hele bus ( daihatsu 850 ) , voor 4 personen al krap , volgeladen en dan bedoel ik ook vol . En met een filmploeg erbij reden we dan richting Wittenberg , want daar schaatsten alleen de allerbesten van Velden : en wij dus . Hoewel wij er ook bij hadden die goed tot zeer goed konden schaatsen , hadden we er ook een bij die alleen vooruit kon en absoluut niet kon remmen , dat was voor ons natuurlijk lachen , richting het riet , een klein zetje en vaak had onze niet remmer , klets natte voeten . Tevens was hij het die na 1 uur op nieuwe schaatsen , alweer terug kon richting Venlo : het ijzer van de schaats was echt middendoor gebroken . Onverklaarbaar , metaalmoeheid en van dat soort opmerkingen in de schaatswinkel : wij wisten wel beter : super lomp was hij in die tijd .
Richting Gekke moandaag : hoog water van de maas : ook dan waren onze leden niet te benauwd om aan te pakken , of het nu zakken vullen ( met zand )was of dijkbewaking of voedselpakketten rondscheuren in een daarvoor geschikte terreinwagen . Varkens redden deden we ook , `n dijk bouwen rond een stal van een van onze leden , ook daar draaiden we onze hand niet voor om .
In die ongeveer 35 jaar dat de meeste elkaar kennen (als lid mc )is er weinig veranderd , wat betreft : als je ze moet hebben zullen ze er zijn , dat maakt het zo fijn om bij deze club te horen . En natuurlijk ook de prijs per consumptie .


gr

hans
8 jaar geleden

24 februari is het al weer zo ver, DE EERSTE SBK RACE IN AUSTRALIË !!!!

de Verslaggever
8 jaar geleden

Afgelopen week is er weer eens veel gebeurd , met onze leden .
Vrijdagmorgen 7 uur moesten we in het ziekenhuis zijn , tuurlijk waren we op tijd , na iedereen gerust te hebben gesteld richting huis , probleem 1 kondigde zich al snel aan , op de oprit van de autobaan wilde mij iemand rechts inhalen , zo`n jochie met zijn hoofd verkeerd om onder zijn pet . Geen kans : mijn auto was warm en er mocht even op het rechter pedaal gedrukt worden , Volgens mij is hij hierna gestopt , hij dacht waarschijnlijk dat zijn auto kapot was . Misschien was het ook wel zo , ha ha . Afrit Velden : alweer zo`n klapperjavaan , ook deze knaap heeft kunnen lezen welke auto hij probeerde in te halen . Hij zal ook wel niet geweten hebben wat die letters betekenen, ha ha . SMS , hulk Hogan moest zich om 13.00 uur melden in het zelfde ziekenhuis , na hem een hart onder de riem gestoken te hebben , wachten op telefoon om de eerste patient op te halen , Dat telefoontje kwam echter pas om 18.00 uur . Aangekomen in het ziekenhuis : opletten waar nr 2 ligt : 2 kamers van elkaar verwijderd , ik kon het toch niet laten ; ZUSTER te roepen , ha ha. Na een praatje met hem en patient 1 , rustig richting huis , eten en rustig verder lezen in mijn inmiddels 3e boek in 55 jaar .
De volgende dag kwam Willem Holleeder al weer op zijn scooter op bezoek , wat een vriend ( en die heb je weinig )is hij toch , Even koffie drinken , mijn hond was buiten en wij hoorden niks , waar ik geen rekening mee had gehouden : de voorganger van deze 4 voeter ligt in mijn tuin begraven , Je kunt het wel raden : op een paar centimeter na had ik weer 2 honden .Is goed afgelopen , alleen veel werk op alles op te ruimen .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Om een leuk en goed aangekleed feest te hebben , zullen er toch ook echt voorbereidingen gedaan moeten worden . Deze keer werd ons lokaal aangekleed om er de nieuwjaars receptie te houden . Met n paar man / vrouw werd deze klus aangenomen en uitgevoerd , onder leiding van de vrouw van de voorzitter . Dat zij vaker met dit bijltje heeft gehakt , blijkt uit de steeds weer nieuwe en verrassende creaties die ze met wat hulp elke keer weer tentoonsteld .
Omdat wij meenden dat bovenstaand 24 uur rust moest hebben , werd oud op nieuw gevierd bij het plaatselijke sport cafe , mede omdat we erg lui zijn om ons eigen bier te halen aan de bar , en het belangrijkste : we hoeven niet te poetsen ! Zoals vorig jaar was het weer erg gezellig . Maar het is wel een raar gezicht als je nogmaals naar de bar kijkt en de barkrukken staan er bovenop , ondersteboven . Een blik op het klokje 4.35 uur , rap naar huis , anders loop ik morgen als een zombie , moeten de laatsten wel gedacht hebben.
Het 1e licht van buiten schijnt over mijn bed , ik probeer het nog te ontwijken , helaas . Opstaan , broodjes afbakken en de gasten in huis wakker maken. Na 2 uur rondgezombied te hebben , begint mijn lichaam rare kuren te vertonen , Alle bewegingen worden later dan normaal doorgegeven aan mijn hersenen , die onder normale omstandigheden redelijk /goed functioneren. Terug in mijn korfje , 1.5 uur oogjes dicht en snaveltje toe . Voor de 2e keer die morgen sta ik op , nu ga ik rechtstreeks onder het water staan , vrolijk en opgeknapt , broodje eten en nog 3 uurjes tot 16.00 uur , begin nieuwjaarsreceptie .
Na wat cola , werd mij erop gewezen ( drankdeskundige ) , de eerste 3 en dan komt alles weer goed inclusief de bewegingen . Dat gokte ik erop , dit pakte zo goed uit dat ik best wel lang (nee die was er niet en die van de wijnkaart ook niet ) achter de bar gewerkt heb . Ik was weer top fit , rond 1 uur met de tessen redelijk tot geheel vol , werd ik netjes thuis afgeleverd .
13.00 het uur van de waarheid de dag erna : 13.00 is ALTIJD het tijdsip dat er na een feest gepoetst gaat worden . Onvoorstelbaar , met een man /vrouw of 10 was dit binnen het uur opgelost .

gr

nieuwjaars zak
8 jaar geleden

Als eerst iedereen de aller beste wensen en veilige km toegewenst voor 2013. Vanmorgen al vroeg op pad geweest voor enkele zakken sloek op te halen. Bij het eerste adres deur op slot rolluiken toe ik denk bij de bewooners ook. Blauwe en rooie auto aan wezig geen mens te zien! Gvd geen sloek, volgende adres jaaaa daar is wel iemand maar zien er wel wat verfromfraaid uit. Pap effe en praatje gemaakt waren goed door gekomen hij schatte zelf een halvekrat. Volgende adres ja weer iemand thuis deenen: een dikke :-) zak met sloek!: pap en mam moesten hier nog een bakie doen effe bij lullen. Kortom voor mij is 2013 goed begonen :-) :-) :-) . Ik wil dan ook alle adresse bedanken van vanmorgen en veel plezier straks bij mc. Gr Joey vousten

de Verslaggever
8 jaar geleden

Door het warme weer in deze tijd, 13 graden boven nul op 29 December 2012 , is niet alleen de natuur die eraan moet wennen . Rijdende richting Venlo , om bij een oud lid van onze vereniging wat boodschappen te doen , GB . Terhoogte van een plaatselijke ondernemer , die geen bioscopen mag bouwen , maar wel zijn porsche op de oprit van onze penningmeester mag zetten , komt een campinggast op een motor uit het weggetje , tussen die ondernemer en een spargelboer. Om in Koos Spee taal te spreken : hij trok mijn aandacht , omdat hij heel langzaam reed . Een beetje gas erbij met mijn logge auto en ik stond naast hem aan het stoplicht . Vraag ik hem : kapot ? antwoord : nee warmdraaien . Groen : een wheely van een meter of 200 . Zal die wel warm geweest zijn , even verop gaat onze campinggast naar links , maar een auto die net nog rechts zat gaat nu ook opeens naar links , mijn schroeven en platen in mijn lijf kon ik weer even voelen waar die zitten . Dan maar rechts voorbij , en terug naar links even laten weten dat je er ook nog bent . Goed gedaan jochi , zo ken ik je weer . Hij had me wel gemeld dat hij de handvatverwarming aanhad , wel zo handig . Eind goed al goed .
Na even een telefoontje gepleegd te hebben met een Hansige jonge , werd er besloten om naar het lokaal te gaan om te meten ( met waxinelichtjes ) , of er een koude luchtstroom langs de muur gaat waar meestal de meeste mensen zitten . Dit bleek het geval , op de kruk klimmen met mijn soepele lichaam en even de klep dichtzetten richting muur . Weer meten : opgelost ! Dus : verwarming op 19a20 en de afzuiging allebei aan op 2 , meerdere rokers tegelijk , dan op stand 3 . Graag gedaan!

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

De kerstgedachte binnen ons gezin : met zijn alle lekker en relaxt gourmetten , dan op uitnodiging samen wat gaan drinken in mijn favoriete kroeg , dan naar de motorclub ter afsluiting . Dit liep echte geheel anders : het happy hour duurde van 20.00 -21.00 en niet tot 1.30 uur . Omdat we er eigenlijk al wat veel ophadden , werd er na wat heen en weer ge sms besloten om toch nog even ( zoals beloofd ) naar de club ( mc ) te gaan , aangekomen en 2 versnaperingen verder , telefoon vanuit de kroeg : mijn nichtje met de mededeling : Andre Hazes met vrouw komen net binnen . Raar maar waar , binnen 10 tellen werd besloten dat we nu met zijn allen het cafe gingen bezoeken . Na weer de nodige gazen gerstenat , toch maar eens over mijn bril op de wekker gekeken . 1.30 uur , snel iedereen weltrusten gewenst, auto in en netjes thuis afgezet .
Waarom vertel ik dit : over een dag of 6 oud op nieuw , over een week of 5 gekke moandaag , twee weken later Carnaval . Mensen denk eraan : een maraton loper moet ook veel trainen , en ik vind 5,5 uur volgas bierdrinken al een niet verkeerde uitgangspositie voor die komende dagen !

gr

keizerskroon
8 jaar geleden

onze verslaggever heeft het er toch ook maar druk mee, om met enige regelmaat ons op de hoogte te houden van de gebeutenissen in het dorp (vroeg op dus) en dan nog de avond in om bij te houden wat er zich weer allemaal afspeeld in het clublokaal en dat dan weer op doordachte wijze omschrijven zodat iedereen weer nieuwsgierig wordt.
leuk gescheven jonguhh.

heb vanmorgen al stiekem in de koeling gekeken en geluisterd en wat denk je dat ik hoorde???
heel veel stemmetjes die allemaal door elkaar aan het fluisteren waren: PAK ME, HAAL HET DOPJE ERAF, ZET EEN STREEPJE OP DE LIJST EN DAN DRAAG IK ERAAN BIJ DAT JE STOM GAAT PRATEN EN DOOR DE WAR GAAT LOPEN!!!

de Verslaggever
8 jaar geleden

Soms heb je als verslaggever ook vroege dienst , of je kunt gewoon niet slapen , dat kan natuurlijk ook . De hond al uitgelaten , maar verder dan wij 2 was er volgens mij niemand wakker in ons rustige dorp . Ten opzichte van vroeger is er wel wat veranderd : was vroeger de kerk het middelpunt rond deze tijd ( ja , men dacht volgens mij dat men anders niet in de hemel kwam als je niet `n keer of drie in het godshuis was geweest met deze dagen ) , gelukkig zijn er nu ook al ondernemers die een gokje wagen , door de kroegen ook met deze dagen gewoon open te houden . En we hebben natuurlijk ons oer gezellige clublokaal , wat natuurlijk open is met zulke dagen . Waar moet men anders de schele wazel vertellen die men met zulke dagen meemaakt .
Vanmiddag rond een uur of 2 , lopen de eerste uitbuikers al weer bij mij door de straat , je kent ze wel ( of niet natuurlijk ) , dat zijn die mensen die meestal alles beter weten , dan eten ze met deze dagen eens fatsoendelijk , denken ze dat ze moeten gaan wandelen om de callorieen te verbranden . Ja ja , raar volk die uitbuikers , ik denk dat elk normaal lid van onze klub , zich na het opvullen van het lijf , zich vakkundig op de bank slingert , om niet te veel te verbranden . Zuinig zijn op wat je gegeten hebt , of te wel bankzaken doen . Denk je rond een uur of 6 ( vanavond ) , er past wel een versnapering of wat in mijn afgetrainde lichaam , loopt dan even naar het punt waar het altijd gezellig is . Ps , loop een beetje aan de kant in het donker , anders denken ze dat je een uitbuiker bent .


gr

een verslaggever
8 jaar geleden

ja, die maya's hebben het toch ook al weer een tijdje mis.

moeten we voorlopig weer de clubavonden bezoeken en de zondagavonden sterke verhalen en schele wazel aanhoren/vertellen.

gisteren was de kortste dag, de dagen beginnen al weer langer te worden en de wereld is niet vergaan.
moeten we ons ook al weer voorbereiden op de twee kerstzondagen en oud op nieuw en de nieuwjaarsreceptie.
daar weer van bijgekomen na een paar clubzittingen moeten we ons al weer opmaken voor de "gekke maondaag".
daar weer van bijgekomen en een aantal clubzittingen kunnen we ons weer geven aan het nieuwe motorzeizoen en moeten we weer met enige regelmaat onze tweewieler poetsen en tanken.

hoop op een mooi en "alik" seizoen voor ons allen!

iedereen een fijne kerst en goed uiteinde en nog beter begin gewenst.

p.s. bijna niemand schrijft wat zinnigs over eerste en tweede kerstdag, dus we zullen het maar als "gewone zondag" beschouwen zodat we als "hangouderen" rustig onze "pens" kunnen laten zakken onder het genot van een biertje en schele wazel.

gr.

de Verslaggever
8 jaar geleden

Vandaag is volgens mij Kerstmarkt in ons veelal katholieke dorp , daar wij met een gezelschap meerdere jaren ook hier een bezoek hebben afgelegd , weet ik wel waar ik het over heb . De markt zelf : saai en niks aan ! De rondgang alhier duurt , hooggeteld , 3 minuten , en dan mag je ook nog slecht ter been zijn . Het verblijf aansluitend in het dorpscafe duurde echter( meerdere jaren ) zolang , dat we weer steun bij elkaar moesten zoeken om goed en alik thuis te komen . Echter vandaag regent het waarschijnlijk de hele dag , dus de plannen om hier dit jaar weer heen te gaan zullen nu wel in het water vallen .

Denk eraan : oud op nieuw vieren : 10 man/vrouw hebben zich inmiddels opgegeven om dit te doen bij cafe de sport in Velden : kosten 25 euro pp . Incl drinken en eten van 20.00 tot 24.00 , was de voorgaande 2 jaar zeer goed . En we hoeven niet te poetsen , ook mooi meegenomen .

Ik hoop dat 1 Januarie weer onze nieuwjaarsreceptie wordt gehouden . Indien ik hier iets over hoor zal ik dit direct hier plaatsen , ook altijd super gezellig .

Gister even kort bij Willie Wortel( de uitvinder ) geweest . Al weer een goed iedee , dat hij kan verwezelijken voor mij .

gr

de Verslaggever
8 jaar geleden

Nog even dit over het feest van afgelopen Zaterdag / Zondag : als iemand niet weet hoe en / of met wie hij / zij is thuisgekomen : voor 99% zijn alle berichten nu bij mij binnen gekomen . De mensen die het verst af wonen of niet meer konden ( oorzaak doet er niet toe ) zijn thuis gebracht door iemand met een vw golf die Zaterdags op de markt in Venlo zijn groenten en fruit probeert te slijten aan onze oosterburen .
En dan heb je er ook nog , die willen alleen een chauffeur met gelijke ooghoogte , ook hij is door zij alik thuis gebracht . Hij is aangekleed op de rand van zijn waterbed gaan zitten en met een grote smile op zijn gezicht in slaap gevallen ? Die wat normaal altijd om 6 uur opstaan , waren nu ook pas rond 12 uur naast het bed en bewogen zelfstandig .
Het poetsen ( zondag 13.00 uur ) duurde iets langer dan normaal , dit kwam omdat de dansvloer enorm moest`` weiken`` .

ps , ik hoop dat ze me volgend jaar weer vragen , om ook verslag te maken .

gr

petje
8 jaar geleden

Beste verslaaggeever, ik bin erug blie met ut verslaag want ik ken mig gen zak mier herinnere. Waas eg en superfies tot volgend joar

petje
8 jaar geleden

Beste verslaaggeever, ik bin erug blie met ut verslaag want ik ken mig gen zak mier herinnere. Waas eg en superfies tot volgend joar

de Verslaggever
8 jaar geleden

Allereerst wil ik Michel en Ger bedanken , dat ik de voorbereidingen ook heb mogen meemaken voor dit grote feest . In het kort ( veel langer was het ook niet ), besloten om het te doen - vergadering over wie wat ging doen ( duurde ongeveer net zo lang als een kopje koffie zetten met de senseo ) - poetsen en versieren . Klaar voor het feest , echter wat hier nog aan vooraf ging : 1 telefoontje : geen bier dat weekend . Dit zou een ramp betekenen . Michel de bus in en de nodige vaten opgehaald bij de Sligro . Ook weer geregeld , er lag nog wel een flink pak sneeuw bij ons feestlokaal , echter een man op een quad met sneeuwschuiver bracht uitkomst , super schoon opgeleverd . 20.00 uur de gasten konden langzaam binnenstromen , door het slechte weer maakten de 2 organisatoren zich zorgen of er wel genoeg gasten zouden komen om het feest geslaagd te mogen noemen . Rond 22.30 uur was het zo druk dat ik wel 2 hele vrolijke gezichten zag , zo druk was het al lang niet meer geweest in ons lokaal . Na wat haperingen met het internet , in het begin , werd het een heel gezellige boel . Maar ja het motto van die 2 was dan ook : alles kan - niks moet . Door het slechte weer en de vele kerstborrels van leden en vrienden , bleef het aantal gasten steken op ongeveer 100 . De 2 mensen achter de bar deden voortreffelijk werk , snel , zonder te knoeien met bier , want dat is een zonde in ons lokaal , oftewel DRANK MISBRUIK .Ik hoop ( namens die 2 organisatoren ) dat iedereen zich heeft vermaakt , ik in elk geval wel .
Wat de laatste tijd weinig voorkwam op onze feesten was : dansen en een polonaise , dat was nu wel het geval , dan weet je dat het een goed feest was .
Nou heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen , dat die 2 het volgend jaar weer zo`n feest organiseren .
De Datum zal rond 7 December 2013 zijn , spreek niks anders af als je er nu wel bij wil zijn , en ga niet vertellen dat ze te laat zijn met doorgeven .
Veel heb ik waargenomen ( en gelukkig ook veel vergeten , door de drank ) , maar om foto`s kan men niet heen , graag had ik ze eerst gezien : ivm sesuur , ha ha . Iedereen die aanwezig was : namens die 2 : BEDANKT !

gr

Jack
8 jaar geleden

Euh kan de verslaggever ff een verslag doen van het feest van afgelopen week. Denk dat je hier een paar leden wel een plezier mee doet, weten ze ook weer alles van het feest. Tenminste als de verslagever nog alle puntjes op de i kan plaatsen :-)
Was super gezellig!